0

00 36 96 411 159

BSF 3/8 x 20 Egyenes_első fokozatú balos menetfúró

Cikkszám: T32155LH4T
Megrendelésre
Postázás: 2-8 munkanapon belül
Teljes ár: 5 707 Ft

Termék paraméterek

Szerszám anyaga:
HSS
Anyaghoz:
Gömbgrafitos öntvény
Szürke öntöttvas
Közepes széntartalmú acélok (450-700N/mm2)
Alacsony széntartalmú- és lágyacélok (<550N/mm2)
Bronz
Öntött sárgaréz
Sárgaréz
Öntött aluminium (SI<12%)
Bevonat:
Fényes
Menetirány:
Balos
Menet típus:
BSF
Pontosság / illesztés:
ISO2

A TWT HSS LH (gyorsacél) menetfúrók B A L menettel, elsősorban kézi alkalmazásra készülnek, de köszörülésüknél fogva gépi üzemmódban is használhatók.


Az 1-es bekezdő vagy „kúpos” fokozat 7-10 menet hosszú kúpos bevezető résszel rendelkezik a pontosabb megvezetés-, illetve a fogakon való egyenletesebb terhelés-elosztás érdekében. 
Bármelyik fokozatnál, a hagyományos lépcsős készlettel ellentétben, kúpos rész utáni menetél kész méretre vág a TWT menetfúrók esetében.


A TWT rendszere szerinti bekezdő fokozat alkalmas készlet kipótlásra, vagy átmenő furatokban történő menetfúrásra, illetve zsákfuratokban menet bekezdésre addig, amíg a menetfúró hegye a furat fenekét eléri. Szívósabb, keményebb anyagokban ajánlott a 3 fokozatú készlet és azok darabjainak egymás utáni használata rotációban. Mindig alkalmazzuk a megfelelő méretű előfúrót, hajtóvasat és hozzá a forgatónyomatékot érzékkel, a szerszám törés elkerülésére. 


A mentfúrók vége négyzetes mely segít a hajtóvassal történő forgatásban. A fényes HSS termékek általános használatra és normál anyagokhoz ajánlottak (szerkezeti acél, alacsony széntartalmú acél, alacsonyan ötvözött acél [800N/mm2 sz. szilárdságig], öntött alumínium, bronz, sárgaréz, néhány műanyag, stb.). Nem használhatók vörösrézhez, rozsdamentes acélhoz, és hasonlóan apadós, szívós anyagokhoz, ezekhez kérjük, válasszák specializált termékeinket.

A BSW menet finom megfelelője a BSF jelölésű menet.


A BSW normál menetet 1841-ben Manchesterben szabványosították, az ISO metrikus rendszer lassan elfoglalja a helyét, de még ma is rengeteg gépben megtalálható. A menet profilszöge 55 fok lekerekített menetéllel és menetárokkal, 1/16-től 2.1/2” méretig készül. A BSW normál menet ritka menet hasonlítva a legközelebbi metrikus megfelelőjükhöz, ezeket elsősorban gőzmozdonyokon használták, nem alkalmazták olyan helyeken ahol az acél szerkezet vibrációnak volt kitéve. A BSW menetet nem szabad összekeverni a UNC (USA) menettel, mivel annak profilszöge és egyéb tulajdonságai is mások.

 
A fotó tájékoztató jellegű.

    Menet-szerszám

    Cím: 9012 Győr, Hegyalja út 149.

    Tel: 00 36 96 411 159

    Fax: 00 36 96 411 159

    Email: ertekesites@mechanika.hu