0

00 36 96 411 159

UNS 2 x 12 Egyenes_második fokozatú menetfúró

Cikkszám: T26503S
Megrendelésre
Postázás: 2-8 munkanapon belül
Teljes ár: 55 144 Ft

Termék paraméterek

Szerszám anyaga:
HSS
Anyaghoz:
Sárgaréz
Öntött sárgaréz
Bronz
Alacsony széntartalmú- és lágyacélok (<550N/mm2)
Közepes széntartalmú acélok (450-700N/mm2)
Szürke öntöttvas
Gömbgrafitos öntvény
Öntött aluminium (SI<12%)
Bevonat:
Fényes
Menet típus:
UNS
Pontosság / illesztés:
ISO2

A TWT Ipari minőségű, teljesen köszörült, HSS (gyorsacél) menetfúrók főként kézi alkalmazásra készülnek. Szükség esetén kellő körültekintéssel gépi menetvágásra is használhatók.

Az 2-es vagy közbenső fokozat 3-5 menet hosszú kúpos bevezető résszel rendelkezik a megvezetés-, illetve a fogakon való terhelés elosztás érdekében.
A TWT rendszere szerinti közbenső fokozat alkalmas készlet kipótlására, vagy átmenő furatokban történő menetfúrásra finommeneteknél, illetve zsákfuratokban az 1. fokozat után
addig, amíg a menetfúró hegye a furat fenekét eléri. Szívósabb, keményebb anyagokban ajánlott a 3 fokozatú készlet és azok darabjainak egymás utáni használata rotációban.
Mindig alkalmazzuk a megfelelő méretű előfúrót, hajtóvasat és hozzá a forgatónyomatékot érzékkel, a szerszám törés elkerülésére. 
A fényes HSS TWT menetfúrók általános használatra és normál anyagokhoz ajánlottak (szerkezeti acél, alacsony széntartalmú acél,
alacsonyan ötvözött acél [800N/mm2 sz. szilárdságig], öntött alumínium, bronz, sárgaréz, néhány műanyag, stb.). Nem használhatók vörösrézhez, rozsdamentes acélhoz,
és hasonlóan apadós, szívós anyagokhoz, ezekhez kérjük, válasszák specializált termékeinket.

UNS = Unified Special (egységesített speciál menet), USA [ANSI] szabványú menet, speciális menetemelkedés, 60 fokos profilszög. (Japán, amerikai, tajwani, stb. készülékekben előfordul).
Figyelem! Különbözik a jól ismert Whitworth vagy általános értelemben vett col menettől ami 55 fokos profillal készül.
A első számcsoport a névleges külső méretet jelenti sorszámmal vagy imperiál (col) mérettel, a második szám a menetek számát egy col-on (vagy Inchen ami 25.4mm).

    Menet-szerszám

    Cím: 9012 Győr, Hegyalja út 149.

    Tel: 00 36 96 411 159

    Fax: 00 36 96 411 159

    Email: ertekesites@mechanika.hu