0

00 36 96 411 159

BSW 1.3/8 x 6 Egyenes_második fokozatú menetfúró

Cikkszám: T31103S
Megrendelésre
Postázás: 2-8 munkanapon belül
Teljes ár: 34 421 Ft

Termék paraméterek

Szerszám anyaga:
HSS
Anyaghoz:
Szürke öntöttvas
Közepes széntartalmú acélok (450-700N/mm2)
Alacsony széntartalmú- és lágyacélok (<550N/mm2)
Bronz
Öntött sárgaréz
Sárgaréz
Öntött aluminium (SI<12%)
Gömbgrafitos öntvény
Bevonat:
Fényes
Menet típus:
BSW
Pontosság / illesztés:
ISO2

A TWT HSS (gyorsacél) menetfúrók, elsősorban kézi alkalmazásra készülnek, de köszörülésüknél fogva gépi üzemmódban is használhatók.


Az 2-es vagy közbenső fokozat 3-5 menet hosszú kúpos bevezető résszel rendelkezik a megvezetés-, illetve a fogakon való terhelés elosztás érdekében.  A TWT rendszere szerinti közbenső fokozat alkalmas készlet kipótlására, vagy átmenő furatokban történő menetfúrásra finommeneteknél, illetve zsákfuratokban az 1. fokozat után addig, amíg a menetfúró hegye a furat fenekét eléri. Szívósabb, keményebb anyagokban ajánlott a 3 fokozatú készlet és azok darabjainak egymás utáni használata rotációban. Mindig alkalmazzuk a megfelelő méretű előfúrót, hajtóvasat és hozzá a forgatónyomatékot érzékkel, a szerszám törés elkerülésére.  A mentfúrók vége négyzetes mely segít a hajtóvassal történő forgatásban.


A fényes HSS termékek általános használatra és normál anyagokhoz ajánlottak (szerkezeti acél, alacsony széntartalmú acél, alacsonyan ötvözött acél [800N/mm2 sz. szilárdságig], öntött alumínium, bronz, sárgaréz, néhány műanyag, stb.). Nem használhatók vörösrézhez, rozsdamentes acélhoz, és hasonlóan apadós, szívós anyagokhoz, ezekhez kérjük, válasszák specializált termékeinket.


A BSW normál menetet 1841-ben Manchesterben szabványosították, az ISO metrikus rendszer lassan elfoglalja a helyét, de még ma is rengeteg gépben megtalálható. A menet profilszöge 55 fok lekerekített menetéllel és menetárokkal, 1/16-től 2.1/2” méretig készül. A BSW normál menet ritka menet hasonlítva a legközelebbi metrikus megfelelőjükhöz, ezeket elsősorban gőzmozdonyokon használták, nem alkalmazták olyan helyeken ahol az acél szerkezet vibrációnak volt kitéve. A BSW menetet nem szabad összekeverni a UNC (USA) menettel, mivel annak profilszöge és egyéb tulajdonságai is mások.


A fotó tájékoztató jellegű.

    Menet-szerszám

    Cím: 9012 Győr, Hegyalja út 149.

    Tel: 00 36 96 411 159

    Fax: 00 36 96 411 159

    Email: ertekesites@mechanika.hu