0

00 36 96 411 159

RP 3/4 x 14 Egyenes_első fokozatú menetfúró

Cikkszám: T52304T
Megrendelésre
Postázás: 2-8 munkanapon belül
Teljes ár: 17 403 Ft

Termék paraméterek

Szerszám anyaga:
HSS
Anyaghoz:
Öntött sárgaréz
Bronz
Alacsony széntartalmú- és lágyacélok (<550N/mm2)
Közepes széntartalmú acélok (450-700N/mm2)
Szürke öntöttvas
Gömbgrafitos öntvény
Öntött aluminium (SI<12%)
Sárgaréz
Bevonat:
Fényes
Menet típus:
Rp
Pontosság / illesztés:
ISO2

A TWT HSS gyorsacél) menetfúrók elsősorban kézi alkalmazásra készülnek, de köszörülésüknél fogva gépi üzemmódban is használhatók.


Az 1-es bekezdő vagy „kúpos” fokozat 7-10 menet hosszú kúpos bevezető résszel rendelkezik a pontosabb megvezetés-, illetve a fogakon való egyenletesebb terhelés-elosztás érdekében. 
Bármelyik fokozatnál, a hagyományos lépcsős készlettel ellentétben, kúpos rész utáni menetél kész méretre vág a TWT menetfúrók esetében.
A TWT rendszere szerinti bekezdő fokozat alkalmas készlet kipótlásra, vagy átmenő furatokban történő menetfúrásra, illetve zsákfuratokban menet bekezdésre addig, amíg a menetfúró hegye a furat fenekét eléri. Szívósabb, keményebb anyagokban ajánlott a 3 fokozatú készlet és azok darabjainak egymás utáni használata rotációban. Mindig alkalmazzuk a megfelelő méretű előfúrót, hajtóvasat és hozzá a forgatónyomatékot érzékkel, a szerszám törés elkerülésére. 
A mentfúrók vége négyzetes mely segít a hajtóvassal történő forgatásban. A fényes HSS termékek általános használatra és normál anyagokhoz ajánlottak (szerkezeti acél, alacsony széntartalmú acél, alacsonyan ötvözött acél [800N/mm2 sz. szilárdságig], öntött alumínium, bronz, sárgaréz, néhány műanyag, stb.). Nem használhatók vörösrézhez, rozsdamentes acélhoz, és hasonlóan apadós, szívós anyagokhoz, ezekhez kérjük, válasszák specializált termékeinket.


Rp menet specifikáció:
AZ Rp menet mindig belső, hengeres (párhuzamos) menet, mely Whitworth 55 fokos, éleken és menetárokban kerekített profilla rendelkezik. Az Rp menet a külső kúpos (R) és belső hengeres menet kapcsolódással tömít tömítőanyag nélkül. Az Rp menet bár hasonlít a BSP (G) menethez, mégsem cserélhető fel vele az osztókör átmérő különbsége miatt.  (Fordítva a G, BSP elviekben használható Rp menetes alkatrész helyett). Vonatkozó szabványok: ISO7, BS21, EN10266-1. A tájékoztatás csak lényeges elemekre tér ki nem teljes körű.

    Menet-szerszám

    Cím: 9012 Győr, Hegyalja út 149.

    Tel: 00 36 96 411 159

    Fax: 00 36 96 411 159

    Email: ertekesites@mechanika.hu